Amiben mások vagyunk

Miben különbözik kompetenciában cégünk a többi cégtől?

Adótanácsadás területén:

Több mint 10 éves NAV-os szakmai múlttal rendelkezünk.

Ez mit takar pontosan?

Egyrészt revizori múltat, tapasztalatokat:

KAIG (Kiemelt Adóalanyok Igazgatósága) valamint a legnagyobb 3000 adózó átfogó (minden adóra kiterjedő) vizsgálata, áfa és célvizsgálat kapcsán. Megkeressük a hibákat, és ezekre fókuszálva a törvényi alátámasztásokat, válaszokat. Több esetben akár egy – egy cégnél 500 milliós adóhiány került megállapításra. Megállapításaink a bíróságokon is megállták a helyüket. Tapasztalataink alapján, az ügyfeleink érdekeit az alábbi területeken képviseljük:

  • Előzetes átfogó adóvizsgálatok. Várható Adóhatósági vizsgálatok előtt áttekintjük az előző 5 évet (elévülésig). A feltárt hibákra adunk szakszerű megoldásokat.

  • Áfa visszaigénylés előtt áttekintjük az iratokat. Több százmilliós áfa visszatérítéseket is kiutalt a NAV az általunk leellenőrzött iratok átvizsgálását követően. Ezt követen további ellenőrzés nélkül is kiutalta a további áfa visszaigényléseket. Mi alapvetően nem azt javasoljuk ügyfeleinknek hogy ne igényeljenek vissza áfát, vagy görgessék, vagy mindig fizetendő pozícióban tegyék. Mi a legoptimálisabb megoldást javasoljuk a lehetőségek közül. Nem kizárva az esetleges visszaigénylést is.

  • Adóhatósági vizsgálatok alatti segítségnyújtás. Igény esetén képviseljük partnerünket az Adóhatóságnál történő megjelenéskor.

Általány díjas szolgáltatásként vállaljuk, a lekönyvelt iratok ellenőrzését, havi, negyedéves időszakokban és mellette különféle adóminimalizációt érintő kérdésekre nyújtunk megoldásokat.

Másrészt adó-szakreferensi múltat:

Szakértő kollégánk a központban a Széchenyi utcában adó-szakreferensként dolgozott. Itt az egész ország területéből beérkező adózást, számvitelt érintő kérdésekre adott szakszerű állásfoglalásokat, válaszokat. Tapasztalatait osztja meg 2005-től a mai napig az ado.hu weboldalon meglévő fórumon, mint az egyik adószakértő. Ezt a weboldalt, a complex jogtárt, és az adó című újságokat (kéket és barnát, amely az újságosoknál kapható) a Walters Kluwer csoport működteti. Itt is a bejövő kérdésekre ad a mai napig válaszokat.

Könyvelés:
Javasoljuk, hogy amennyiben Ön rendelkezik saját könyvelővel, e mellett is kérje adótanácsadó segítségét is, aki átnézi és leellenőrzi a könyvelést adó és más jogszabályok figyelembe vételével. Nagyon sok vállalkozás megy tönkre rossz könyvelő választás miatt. Hatalmas adóhiány és ugyanennyi bírság és késedelmi pótlék a következmény egy adóvizsgálat befejezésekor.

Javaslatunk: nem ajánljuk a többszöri könyvelő váltást sem, mivel ez a NAV-nál az egyik kiválasztási szempont is ellenőrzésre.

Természetesen a fentieknek megfelelően vállalunk teljes körű könyvelést, melyben alap az adóellenőrzés.

Könyvvizsgálat:

Bejegyzett könyvvizsgálóként tapasztaltuk, ügyfeleink sok esetben megkérdezték már, hogy miért vizsgáljuk át ennyire alaposan, részletekbe menően az iratanyagokat, míg más könyvelők csak “átfutnak” rajta.  A tapasztalataink alapján, a megelőzést figyelembe véve a lehető legnagyobb pontossággal és precizitással járunk el. A számviteli törvény és más jogszabályok által előírt kötelező könyvvizsgálatok vannak, ezeket alkalmazni kötelező. De ugyanakkor ajánljuk mindenkinek, aki hitelt szeretne felvenni a bankoktól, vagy pályázatot szeretne benyújtani. Mert egy hitelesített beszámolót jobban elfogadnak, ezért könnyebben elérhetőbbé válik a kitűzött cél is.

Igazságügyi könyv és adó szakértő:

A bíróságok szoktak kirendelni, illetve vállalkozások fordulnak hozzánk peres ügyek esetében. NAV-os peres ügyekben is közreműködünk az ügyfelünk kérése esetén.